Team

Maarten-van-Ingen-Watson-Law

Maarten van Ingen.

(Bunnik, 1969) studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit Utrecht. Gedurende zijn studietijd schreef hij als autodidact computerprogramma’s, gebruik makende van de programmeertalen van die tijd als Fortran, Nantucket Clipper en Turbo Pascal. Na zijn studie Nederlands recht werd hij advocaat en legde zich onder meer toe op zekerheidsrechten en bedrijven in moeilijkheden.

 

Maarten wordt veelvuldig aangesteld als curator in faillissementen en staat bedrijven en bestuurders bij. Hij schreef een aantal boeken over de uitwinning van pand en hypotheek en is auteur voor SDU Commentaar Vermogensrecht en SDU Commentaar Burgerlijke Rechtsvordering. Maarten is redacteur van het Tijdschrift voor Curatoren en publiceert regelmatig in vaktijdschriften.

 

Hoewel het programmeren niet meer zijn dagelijkse werk is, ontwikkelde hij software voor de complexe afwikkeling van Nederlandse faillissementen.
Maarten is een pragmatische en snelle denker die graag meedenkt om out-of-the-box maatwerk te leveren en oplossingen te zien.

 

m.vaningen@watsonlaw.nl

Willem-Jan-Smits-Watson-Law

Willem-Jan Smits.

(Eindhoven, 1985) begon zijn carrière bij een middelgroot advocatenkantoor, waar hij al snel uitgroeide tot specialist insolventierecht, corporate litigation en blockchain. Na cum laude de specialisatieopleiding Insolventierecht te hebben afgerond leek zijn praktijk zich in het reguliere ondernemingsrecht te bewegen.

 

De grote interesse in new technology maakte echter dat hij zich ontpopte als een advocaat die zich met name toelegde op nieuwe ontwikkelingen en de toepassing van de bestaande regelgeving daar op. Hij volgt op de voet ontwikkelingen met betrekking tot blockchain, smart contracts en cryptocurrencies.

 

Willem-Jan is specialist bij uitstek en pionier op het gebied van tokenization, token contracting en de daarmee samenhangende financieringsfases (seed funding en ICO, of voluit: initial coin offering). Zijn cliënten zijn start-ups, maar ook grote bedrijven met een sterke interesse in de toepassing van nieuwe technologieën in hun bedrijf.

 

w.smits@watsonlaw.nl

Camiel-Vermeulen-Watson-Law

Camiel Vermeulen.

(Boxtel, 1989) genoot na zijn studie aan de Universiteit Maastricht zijn opleiding bij een van de grotere advocatenkantoren in Noord-Brabant. Daar specialiseerde hij zich in het insolventierecht, ondernemingsrecht, corporate litigation en de juridische aspecten van blockchain, smart contracts en ICO’s.

 

Camiel kenmerkt zich door een voortdurende drive om het optimale resultaat te behalen en met de cliënt mee te denken in zijn processen. Een goede luisteraar die op het eerste gezicht bedachtzaam lijkt, maar zich een oplossingsgerichte denker toont die zijn weg vindt in de vaak complexe vraagstukken die hem worden voorgelegd.

 

Net als zijn collega’s heeft Camiel een bijzondere interesse in new technology en de vertaling daarvan in het recht.

 

c.vermeulen@watsonlaw.nl

Jolanda-Hendrickx-Watson-Law

Jolanda Hendrickx.

(Vught, 1958) begon haar carrière als secretaresse bij een klein advocatenkantoor in Den Bosch. Inmiddels is Jolanda een doorgewinterde office manager met veel ervaring op het gebied van de administratieve afwikkeling van faillissementen alsmede het burgerlijk procesrecht. Met haar warme uitstraling en sterke klantgerichtheid is zij een waardevolle aanvulling voor ons kantoor. Het is dan ook niet voor niets dat zowel cliënten als rechters regelmatig de groeten doen aan haar.

 

j.hendrickx@watsonlaw.nl

Thomas Schelfaut.

(Eindhoven, 1991) studeerde aan de Radboud Universiteit met een sterke focus op het ondernemingsrecht. In dat kader heeft Thomas diverse vakken gevolgd aan de Lunds Universitet in Zweden. Na zijn studie genoot Thomas zijn opleiding bij een kleiner kantoor in Eindhoven waar hij zich bezig hield met civielrechtelijke vraagstukken en de faillissementspraktijk. Vanaf 1 februari 2019 is Thomas werkzaam bij Watson Law.

 

Thomas is meedenkend en vindt het belangrijk om tot pragmatische oplossingen te komen. Hiervoor moeten soms wegen bewandeld worden die anders zijn dan de gebaande paden.

 

t.schelfaut@watsonlaw.nl

Eline Janssen.

(Vierlingsbeek, 1995) is juridisch medewerker bij Watson Law en heeft haar studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen afgerond. Met haar kennis op het gebied van insolventie-, ondernemings- en goederenrecht komt zij uitstekend tot haar recht.

 

Tijdens haar studie is Eline werkzaam geweest als student-assistent en heeft zij stage gelopen bij De Nederlandse Bank. Daarnaast was zij actief bij een rechtswinkel, een studievereniging en een sportvereniging.

 

Eline is werkzaam in de ondernemingsrechtelijke praktijk, waarbij zij adviseert en gerechtelijke procedures voert en zij is betrokken bij de insolventiepraktijk van het kantoor.

 

e.janssen@watsonlaw.nl

Phyllis Winkens.

(Hardinxveld-Giessendam, 1989) is als insolventiemedewerker een waardevolle aanvulling op ons team. Met haar juridische kennis en achtergrond is zij een belangrijke spil in de adequate afwikkeling van insolventies. Zij studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Tilburg en deed een tweede master aan de Universiteit Maastricht.

 

Na haar studie startte Phyllis haar carrière als insolventiemedewerkster, om daarna vier jaar als advocaat verbonden te zijn aan verschillende kantoren. Ook hier altijd met focus op het insolventierecht.

 

Inmiddels heeft zij zich helemaal toegelegd op haar werk als insolventiemedewerker. Phyllis is een naast een open en gedreven persoon ook een pragmatisch denker die nauwgezet toeziet op de financiële afwikkeling van insolventies.

 

p.winkens@watsonlaw.nl

Danique Laeyendecker.

(’s-Hertogenbosch, 2000) is juridisch medewerker bij Watson Law. Daarnaast studeert zij zowel rechten als economie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Met haar duidelijke interesse in zowel het recht als de corporate wereld, een weloverwogen en logische keuze. Kenmerkend voor Danique zijn haar oog voor detail, haar nieuwsgierigheid en de kracht om mensen te verbinden.

 

d.laeyendecker@watsonlaw.nl

Christiane Wils.

(Nijmegen, 1968). Communicatie is haar vak, verbinden haar passie en een analytische blik haar kracht. Christiane zorgt voor een frisse blik op alle (marketing)communicatie van ons kantoor. Haar rechtenstudie geeft haar strategisch inzicht een extra boost. Wil je meer weten over Watson Law of benieuwd naar de ontwikkelingen bij ons kantoor, ze staat je altijd graag te woord.

 

marketing@watsonlaw.nl

Wil je weten wat Watson Law voor jouw onderneming kan betekenen? Neem gerust contact met ons op.