Team

WatsonLaw_Maarten-van-Ingen

Maarten van Ingen.

(Bunnik, 1969) studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit Utrecht. Gedurende zijn studietijd schreef hij als autodidact computerprogramma’s, gebruik makende van de programmeertalen van die tijd als Fortran, Nantucket Clipper en Turbo Pascal. Na zijn studie Nederlands recht werd hij advocaat en legde zich onder meer toe op zekerheidsrechten en bedrijven in moeilijkheden.

 

Maarten wordt veelvuldig aangesteld als curator in faillissementen en staat bedrijven en bestuurders bij. Hij schreef een aantal boeken over de uitwinning van pand en hypotheek en is auteur voor SDU Commentaar Vermogensrecht en SDU Commentaar Burgerlijke Rechtsvordering. Maarten is redacteur van het Tijdschrift voor Curatoren en publiceert regelmatig in vaktijdschriften.

 

Hoewel het programmeren niet meer zijn dagelijkse werk is, ontwikkelde hij software voor de complexe afwikkeling van Nederlandse faillissementen.
Maarten is een pragmatische en snelle denker die graag meedenkt om out-of-the-box maatwerk te leveren en oplossingen te zien.

 

06-24 63 93 80  |  m.vaningen@watsonlaw.nl

WatsonLaw_WillemJan-Smits

Willem-Jan Smits.

(Eindhoven, 1985) begon zijn carrière bij een middelgroot advocatenkantoor, waar hij al snel uitgroeide tot specialist insolventierecht, corporate litigation en blockchain. Na cum laude de specialisatieopleiding Insolventierecht te hebben afgerond leek zijn praktijk zich in het reguliere ondernemingsrecht te bewegen.

 

De grote interesse in new technology maakte echter dat hij zich ontpopte als een advocaat die zich met name toelegde op nieuwe ontwikkelingen en de toepassing van de bestaande regelgeving daar op. Hij volgt op de voet ontwikkelingen met betrekking tot blockchain, smart contracts en cryptocurrencies.

 

Willem-Jan is specialist bij uitstek en pionier op het gebied van tokenization, token contracting en de daarmee samenhangende financieringsfases (seed funding en ICO, of voluit: initial coin offering). Zijn cliënten zijn start-ups, maar ook grote bedrijven met een sterke interesse in de toepassing van nieuwe technologieën in hun bedrijf.

 

06-42 71 08 80  |  w.smits@watsonlaw.nl

WatsonLaw_Camiel-Vermeulen

Camiel Vermeulen.

(Boxtel, 1989) genoot na zijn studie aan de Universiteit Maastricht zijn opleiding bij een van de grotere advocatenkantoren in Noord-Brabant. Daar specialiseerde hij zich in het insolventierecht, ondernemingsrecht, corporate litigation en de juridische aspecten van blockchain, smart contracts en ICO’s.

 

Camiel kenmerkt zich door een voortdurende drive om het optimale resultaat te behalen en met de cliënt mee te denken in zijn processen. Een goede luisteraar die op het eerste gezicht bedachtzaam lijkt, maar zich een oplossingsgerichte denker toont die zijn weg vindt in de vaak complexe vraagstukken die hem worden voorgelegd.

 

Net als zijn collega’s heeft Camiel een bijzondere interesse in new technology en de vertaling daarvan in het recht.

 

06-22 19 36 63  |  c.vermeulen@watsonlaw.nl

Wil je weten wat Watson Law voor jouw onderneming kan betekenen? Neem gerust contact met ons op.