Insolvency & Restructuring

Here’s our point:
There is always a way to keep on moving forward.

 

Ondernemen is kansen zien en kansen benutten. Bij alles wat je doet focussen op groei. Tegelijk betekent het ook risico’s inschatten en op mogelijke tegenslagen voorbereid zijn. Toch kunnen problemen niet altijd voorkomen worden. Er zijn tal van situaties denkbaar, die je als ondernemer uitdagen om anders naar de toekomst van je bedrijf te kijken. Situaties die je mogelijk ook tot ingrijpende maatregelen, of zelfs tot herstructurering dwingen om je bedrijf uiteindelijk weer winstgevend te maken. Juist dan staat Watsonlaw voor je klaar.

 

Bij Watsonlaw weten we als geen ander wat er bij een herstructurering komt kijken. Ervaring leert bovendien, dat herstructurering heel slim en kostenefficiënt kan zijn. Als je bedrijf, groot of klein, in zwaar weer zit, of dreigt te komen, dan kan het ontbreken van de juiste kennis en ervaring een toekomstgerichte oplossing in de weg zitten. Dat voorkomen we graag. Door samen te kijken wat er gedaan kan worden om het bedrijf weer vooruit te helpen, een nieuwe toekomst tegemoet. Zo kun je, als je krap bij kas zit, of een andere koers kiest, een deel van je bedrijf verkopen. Het waarderen van die activiteit is dan essentieel. Daarin worden ook de rechten en verplichtingen meegenomen. Denk aan materialen en contracten, maar ook personeel die aan de overnemende partij wordt overgedaan. Je kunt natuurlijk ook specifieke afspraken maken met crediteuren. Als ondernemer maak je zo sneller schoon schip, waardoor je bedrijf weer door kan.

 

Stuk voor stuk maatregelen, die ervoor zorgen dat je bedrijf weer financieel gezond wordt en waarmee zelfs een faillissement voorkomen kan worden. Het zijn wel maatregelen die vragen om specifieke expertise en ervaring. Bij Watsonlaw bieden we precies dat, maar we gaan verder. Zo geven we niet alleen concreet advies. We denken actief mee en we ontzorgen je ook bij de praktische uitvoering. We zorgen voor een optimale waardering van het bedrijf en de aandelen. We verzorgen de juiste contracten en leiden de eventuele aandelenuitgifte aan schuldeisers in goede banen. Belangrijker nog: we weten waar we het over hebben, want we treden ook zelf vaak als curator op. Hierdoor weten we als geen ander hoe een curator denkt én wat daardoor de mogelijkheden zijn. Zo begeleiden we je bij alle strategische keuzes die je maken moet en houden daarmee rekening met alle belangen. Hierdoor ben je altijd verzekerd van het maken van de juiste keuze.

 

Als het dan toch echt tegenzit, ook dan is Watsonlaw er. Maarten van Ingen, Olaf Poorthuis en Willem-Jan Smits zijn actief als curator in faillissement en hebben daarmee diepgaande kennis van alles wat met insolventies te maken heeft. Maarten van Ingen is medevormgever van de administratieve software, die door veel curatoren gebruikt wordt voor de afwikkeling van insolventies. Ook hier maakt Watsonlaw het verschil, door niet alleen op de juridische kant te sturen, maar ook aandacht te hebben voor de economische kant van de zaak. Bovendien publiceren de advocaten van Watsonlaw regelmatig in vaktijdschriften over insolventie en we geven daarover cursussen. Kortom, een effectieve combinatie van kennis en kunde waarop je écht kunt rekenen, in alle gevallen.

 

Wil je meer weten? Neem voor meer informatie neem contact op met Maarten van Ingen, Olaf Poorthuis of Willem-Jan Smits.

Bij Watsonlaw bekijken we de zaak van beide kanten. Dus ook door de ogen van de curator.

Track record.

 

  • Herstructurering via uitnemen van bancaire financiering door een consortium van private investeerders, betrokken werkgelegenheid ca. 350 personen.
  • Herstructurering van een bedrijf in de automotive industrie, waarbij zekerheden op software centraal staan.
  • Herstructurering van een onderneming in de medische industrie met een dealwaarde van ca. € 22 miljoen.
  • Curator van Iduna, een internationaal beursgenoteerd bedrijf actief in de lingeriebranche, actief op 3 continenten.
  • Curator van het HIDD concern, vastgoedfonds met 67 voormalige Hertie warenhuizen in Duitsland met een financieringsarrangement van ca. € 320 miljoen.
  • Curator van Geoffrey Groenewoud en zijn vennootschappen, 460 vastgoedobjecten betrokken met een waarde van € 55 miljoen.