Olaf Poorthuis

Olaf Poorthuis.  Partner/advocaat

Eerst bedachtzaam en strategisch zijn. Dan doorpakken en niet snel opgeven. Dat is typisch Olaf. Hij denkt graag goed na, voordat hij tot actie overgaat om daar te komen waar hij wil zijn. Ongeacht welk dossier hij ook behandelt, maakt deze aanpak hem doelgericht, doortastend en daadkrachtig tegelijk.

 

Olaf voelt zich dan ook thuis bij complexe vraagstukken, die rijk zijn aan detail en om grondig onderzoek vooraf vragen, maar ook om flexibiliteit tijdens het proces. Logisch. Geen situatie of vraagstuk is gelijk. Daarom duikt Olaf diep in de materie, om zo de juiste koers te kiezen en daar snel op te schakelen. Zeker in zijn rol als curator weet hij zo binnen enkele dagen al helder te krijgen hoe het ervoor staat en wat er gebeuren moet, hoe dat het beste kan en vooral ook vlot en voor alle betrokkenen op de beste manier.

 

Olaf studeerde Business Law aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en deed al tijdens zijn studie de nodige praktijkervaring op. Daarna werkte hij bij twee grote, gerenommeerde advocatenkantoren, waarvan de laatste tien jaar als advocaat/partner. Ook heeft hij de nodige aanvullende post-doctorale studies succesvol gevolgd, waaronder een Mediatior-opleiding bij het gerenommeerde ADR Instituut. Naast zijn advocaten/curatorenpraktijk is Olaf ook actief als OK-functionaris (tijdelijk bestuurder/commissaris/onderzoeker) in enquêteprocedures bij de Ondernemingskamer van het Gerechtshof te Amsterdam.

 

Cliënten vinden het prettig werken met Olaf. Met reden. Hij kan goed luisteren en heeft echt aandacht voor hun specifieke situatie en wat ervoor nodig is om het daadwerkelijk opgelost te krijgen. Zelf stelt hij dat het vaak ook een kwestie is van je boerenverstand gebruiken. Het gaat erom hoe je partijen bij elkaar weet te brengen. Vraag jezelf daarbij steeds af, wat de beste oplossing is en wat moet gebeuren om dat mogelijk te maken. Deze aanpak maakt Olaf breed inzetbaar en een krachtige partner voor zowel zijn cliënten, als zijn collega’s.

“Een gedegen oplossing is een kwestie van je boerenverstand gebruiken”

Expertises.

 

Branches.

  • Bouw & Infra
  • Food & Agri
  • Financiële markten
  • Retail
Wil je weten wat Watsonlaw voor jouw onderneming kan betekenen? Neem gerust contact met ons op.