Mergers & Acquisitions

Here’s our point:
We can help you to seal the deal.

 

Ondernemen is ook risico’s nemen. Risico’s die op de loer liggen, als de focus wordt verlegd en ondernemingen worden afgestoten. Daarnaast zijn er risico’s die kunnen juist ontstaan bij het binnenhalen van complementaire activiteiten die moeten bijdragen aan het verkrijgen van schaalgrootte. De advocaten van Watsonlaw hebben jarenlange ervaring met overnames en bedrijfsverkopen. Daardoor zien we niet alleen de juridische kant van de transactie, maar ook het economische aspect en mogelijke impact ervan op langere termijn.

 

Of je nu een activa- of aandelentransactie voor ogen hebt, wij begeleiden het traject van begin tot eind: van de LOI tot de SPA. Daarbij houden we steeds een scherp oog op de bal, zodat je juist beheerste risico’s kunt nemen die het ondernemen mogelijk maken en niet bemoeilijken. De advocaten van Watsonlaw hebben niet enkel oog voor de juridische kant van de zaak, maar houden ook cijfermatig de zaak scherp in de gaten. Wij begrijpen de balans, maar ook de impact die facetten van de overname kunnen hebben op de financierbaarheid en rentabiliteit van de onderneming. En omdat bij overnames vaak ook sale-and-lease-back, huur of (ver-)koop van vastgoed betrokken is, kun je erop rekenen dat de advocaten van Watsonlaw ook daar zeer brede ervaring hebben. Zo helpen we je stap voor stap te bouwen aan je zaken en de groei daarvan.

 

Wil je meer weten? Neem voor meer informatie neem contact op met Camiel Vermeulen, Maarten van Ingen of Thomas Schelfaut.

Op onze getting-things-done-mentaliteit kun je bouwen.

Track record.

 

  • Diverse overnames in de medische sector, dealwaarde ca. € 12 miljoen.
  • Overname van een bottelarij en herstructurering van bijbehorend financieringsarrangement.
  • Activa- en aandelentransactie met betrekking tot een industriële bakkerij.
  • Diverse management buy-outs.
  • Begeleiding van projectvennootschappen in het kader van realisatie van vastgoedprojecten.