Corporate Litigation

Here’s our point:
We can do what needs to be done to make you win.

 

Niemand zit op een rechtszaak te wachten. Toch is soms een procedure nodig om een geschil met goed resultaat op te lossen. Procederen is een kunst. Er komt veel meer bij kijken dan alleen gedegen kennis van het recht. Het vraagt ook om de vaardigheid om hoofd- en bijzaken van elkaar te onderscheiden, de juridisch relevante zaken op de juiste manier te belichten en, niet te vergeten: strategisch inzicht. Daarnaast is gedegen kennis van procedurele regels cruciaal. Om snel en met resultaat te schakelen, moet je de spelregels kennen en doeltreffend toepassen.

 

Bij Watsonlaw hebben we jarenlange ervaring met juridische procedures. Van geschillen over ontslag en aansprakelijkheid van statutair bestuurders tot aandeelhoudersgeschillen. Denk aan situaties waarbij aandeelhouders het bijvoorbeeld niet eens waren over de koers. Of waarbij de ene aandeelhouder dividend wil uitkeren en de andere niet. Maar ook situaties, waarin de ene aandeelhouder zijn aandelen wil verkopen en gedoe ontstaat over de blokkeringsregeling. Niet alleen in dit soort situaties wil je kunnen vertrouwen op de deskundigheid en daadkracht van een ervaren partner. Ook wanneer twee bedrijven onderling afspraken hebben gemaakt en daar onenigheid over krijgen. Of wanneer leveranciers zich niet aan afspraken houden. En wat te denken van fraude bij een onderneming, bijvoorbeeld wanneer een personeelslid of bestuurder geld wegsluist, of een externe door middel van phishing of op een andere manier fraude pleegt. Ook voor het voeren van een enquêteprocedure bij de Ondernemingskamer van het Gerechtshof te Amsterdam over het beleid en gang van zaken in een rechtspersoon bent u bij Watsonlaw in goede handen.

 

Bij Watsonlaw doen we alles wat nodig is om een procedure succesvol te behandelen. Met reden. Want recht hebben is één ding, recht halen is de kunst. Maarten van Ingen heeft enorm veel ervaring in procederen en is bovendien al jaren docent voor de beroepsopleiding Advocatuur. Hij weet dus als geen ander wat ervoor nodig is om met succes je belangen te behartigen. Je zaken zijn bij hem dus in vertrouwde handen.

 

In welke situatie welk geschil ook speelt, klanten voelen zich ontzorgd als ze zaken bij Watsonlaw onderbrengen. Hieronder is feedback te lezen van enkele klanten, die vertrouwen op de deskundigheid en daadkracht van de litigation experts van Watsonlaw.

 

Wil je meer weten? Neem voor meer informatie neem contact op met Maarten van Ingen en Olaf Poorthuis.

Recht hebben is één ding, recht halen is de kunst.

Track record.

 

  • Diverse procedures met betrekking tot (afwending van) bestuurder- en commissarisaansprakelijkheid.
  • Diverse garantie- en vrijwaringsprocedures met betrekking tot nasleep van overnames.
  • Diverse procedures bij de Ondernemingskamer aangaande aandeelhoudersgeschillen.

Klantervaringen.