Professionals

Professionals.

 

Standaard Financieel Verslag

We krijgen vaak vragen over het Standaard Financieel Verslag (SFV) binnen. Het SFV was een Excel-sheet die de, soms complexe, berekeningen maakte voor de afwikkeling van faillissementen en die mede is ontworpen door Maarten van Ingen. In de praktijk blijken veel verschillende versies van het SFV te circuleren onder curatoren. Die versies zijn gedateerd en voorzien niet in de berekeningen die noodzakelijk zijn voor de adequate afwikkeling van faillissementen. Sinds 1 januari 2020 wordt geen Excel-sheet meer verspreid en wordt het SFV enkel aangeboden als online-applicatie via www.sfvonline.nl.

 

Complexe berekeningsmethodieken

De curatoren van Watsonlaw zijn bij uitstek ervaren in de complexe berekeningsmethodieken die in faillissementen soms noodzakelijk zijn en die grote invloed kunnen hebben op de (uitkerings)perspectieven van crediteuren en zekerheidsgerechtigden.

Om die reden staan wij ook financieringsinstellingen en crediteuren bij die geconfronteerd worden met een faillissement van een van hun relaties. Wij doen dit -uiteraard- ook in collegiale samenwerking met andere advocaten.

Complexe berekeningen vragen om eenvoudige tools.