Maarten van Ingen

Maarten van Ingen.  Partner/advocaat

Zaken perfect inschatten, zeker in conflictsituaties. Dat is typisch Maarten. Maarten is betrokken, strategisch sterk en zet in alle gevallen zaken helder neer. Hij gaat voor resultaat. Dat geeft vertrouwen.

 

Cliënten noemen hem vaak strateeg. Logisch. Maarten verstaat de kunst zaken goed in te schatten. Dat doet hij snel, kundig en met overzicht. Hij is ook een pragmatische en snelle denker. Zo komt hij altijd met een plan, een koers, een oplossingsrichting die niemand anders vooraf had kunnen bedenken. Conflictsituaties weet hij feilloos in het juiste juridische kader te plaatsen, zodat het gewenste resultaat doelgericht behaald kan worden. Maarten gaat voor resultaat, neemt waar nodig cliënten bij de hand en pakt de leiding om de juiste stappen te zetten. Dat voegt echt waarde toe.

 

Maarten studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit Utrecht. Tijdens zijn studie schreef hij al zijn eerste wetenschappelijke publicaties, maar ook als autodidact computerprogramma’s. Met deze kennis, ontwikkelde hij software voor de afwikkeling van faillissementen.

 

Maarten werd na zijn studie advocaat en legde zich onder meer toe op zekerheidsrechten en bedrijven in moeilijkheden, maar ook op corporate litigation. Hij wordt vaak aangesteld als curator in faillissementen en staat bedrijven en bestuurders daarin bij. Ook is hij voorzitter van de tuchtcommissie van het Nederlands Genootschap voor Tolken en Vertalers (NGTV). Hij schreef boeken over de uitwinning van pand en hypotheek en is auteur voor SDU Commentaar Vermogensrecht en SDU Commentaar Burgerlijke Rechtsvordering. Maarten was tot en met februari 2020 redacteur van het Tijdschrift voor Curatoren en publiceert regelmatig in vaktijdschriften.

Relevante berichten.

“Helderheid creëren loont, zeker bij complexe vraagstukken”

Wil je weten wat Watsonlaw voor jouw onderneming kan betekenen? Neem gerust contact met ons op.