Commercial Contracts & Privacy

Here’s our point:
We have the insights to help you make a bigger impact.

 

Natuurlijk doe jij als ondernemer zorgvuldig zaken. Maar wat als dingen onverwacht gebeuren? Je groeit harder en je wilt een andere kant op met je bedrijf. Je krijgt een conflict met een van je leveranciers of handelspartners. Of er crasht opeens een computer, of door een datalek komen klantgegevens op straat te liggen. Dan is het handig als je alles van tevoren goed hebt vastgelegd, zodat je weet wat je opties en je verplichtingen zijn. Als het gaat om persoonsgegevens is vastlegging van hoe je hiermee omgaat in veel gevallen zelfs verplicht.

 

Complexe contracten

Bij Watsonlaw hebben we ruime ervaring met alles wat komt kijken bij complexe en minder complexe overeenkomsten, zowel in nationaal als internationaal verband. We beschikken bovendien over de meest actuele en uitgebreide kennis met betrekking tot het uitonderhandelen, opstellen, uitvoeren en afwikkelen van gebruikelijke en minder gebruikelijke commerciële contracten.

 

Privacy

De AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) vereist dat je als ondernemer, of je nu groot of klein bent, niet alleen conform de wet met persoonsgegevens omgaat, maar dat je dit ook kunt aantonen. Daarvoor heb je allerlei verplichte privacydocumenten nodig. Bij Watsonlaw geven we je helderheid, nemen je bij de hand en zorgen samen met jou dat je onderneming AVG-compliant is. Gebeurt er iets onverwachts -denk bijvoorbeeld aan een datalek- dan loodsen we je door de juiste stappen.

 

Zoek jij een betrokken adviseur, die zorgt dat jouw onderneming juridisch goed is ingebed en die je vanaf het begin tot het einde van de contractuele levensloop met jouw contractspartners bijstaat? Vertrouw dan op de experts van Watsonlaw. We begeleiden je intensief en voor de lange termijn, gericht op mogelijkheden en groei. We helpen je bij de keuzes die daarbij gemaakt moeten worden. Of het nu gaat om het opstarten van een nieuwe contractuele relatie, het AVG-compliant maken van je onderneming of om de afwikkeling van een kort- of langlopende contractuele band.

 

Wil je meer weten? Neem contact op met Camiel Vermeulen of Inge Lakwijk.

Lees hier meer over het AVG-compliant worden van je onderneming

Ondernemen en privacy

De AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) vereist dat je niet alleen conform de wet met persoonsgegevens omgaat, maar dat je dit ook kunt aantonen. Bij Watsonlaw helpen we je te inventariseren welke persoonsgegevens je verwerkt en om de verplichte documenten op te stellen. We laten je als het ware door de ogen van de AVG naar je eigen onderneming kijken. Ook voor kleinere ondernemingen is het belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Zodra je als ondernemer contactpersonen van zakelijke relaties in je computer of telefoon hebt staan, ben je al bezig met persoonsgegevensverwerking die onder de AVG valt.

 

Verkoop van je bedrijf

Het is niet alleen wettelijk verplicht om AVG-compliant te zijn, het is ook een must met het oog op de toekomst. Wil je straks bijvoorbeeld financiering aantrekken of wil je je bedrijf verkopen, dan moet je kunnen aantonen dat je bedrijf correct met persoonsgegevens omgaat. Een check op de aanwezigheid van een verwerkingenregister en correcte verwerkersovereenkomsten is tegenwoordig vaste prik in elke due diligence. Een negatieve score op dit punt kan een onnodige schaduw werpen over de onderhandelingen bij een bedrijfsovername. Zonder privacydocumentatie vormt je zakelijke netwerk een liability in plaats van de asset die het eigenlijk moet zijn.

 

Recht op informatie

Ook al heb je je privacyzaken goed op orde, er kan nog altijd iets onverwachts gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan een datalek. Of iemand meldt zich met vragen of bezwaren over het gebruik van zijn of haar persoonsgegevens. Ook dan staat ons team je snel met raad en daad bij. Mocht je als bedrijf in het uiterste geval verwikkeld raken in een gerechtelijke procedure, natuurlijk kun je ook dan op ons rekenen.

 

Wil je meer weten? Neem voor meer informatie contact op met Inge Lakwijk.

Watsonlaw biedt oplossingen die naadloos aansluiten op de praktijk.

Track record.

 

  • Opstellen financieringsdocumentatie met bijbehorende zekerheden.
  • Begeleiding bij (her)inrichting van aandeelhouders-overeenkomsten.
  • Opstellen documentatie aangaande blockchain-based financiering.
  • Advisering over pre-contractuele aansprakelijkheid (tijdens en voorafgaand aan onderhandelingstrajecten).
  • AVG-compliant maken van diverse online platforms en bedrijven in de maakindustrie.
  • Advisering over IT-contracten en verwerkersovereenkomsten.