Watsonlaw verwelkomt Juridisch medewerker Marlinde Nannings

Marlinde_Nannings

Watsonlaw verwelkomt Juridisch medewerker Marlinde Nannings

Analytisch. Doortastend. Nieuwsgierig. Een scherp oog. Niet alleen voor financieel recht, maar ook voor de regulering van cryptocurrency. Natuurlijk vraagt dat om een unieke combinatie van abstract denkvermogen en praktisch aanpakken. Precies die combinatie hebben wij gevonden in een nieuw talent waarmee we per 1 april het cryptoteam van Watsonlaw hebben versterkt: Marlinde Nannings.

Marlinde heeft inmiddels al een indrukwekkende wetenschappelijke reis achter de rug. Zo heeft zij in de afgelopen jaren de gelederen bij de Radboud Universiteit versterkt. Daar deed zij onderzoek naar regulering van cryptocurrency in de EU en was zij als docent financieel recht actief. Ook heeft zij al diverse publicaties op haar naam staan, die onder meer gepubliceerd zijn in het Tijdschrift voor Financieel Recht. Bovendien is haar scriptie, ‘Regulering van Initial Coin Offerings. Een raamwerk voor regulering door de kwalificatie van tokens als effect’, in boekvorm uitgegeven. Daarnaast heeft zij er in 2018/2019 ook twee prijzen mee in de wacht gesleept. Naast de internetscriptieprijs van Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW) nam zij ook een prijs in ontvangst van de Vereniging voor Financieel recht (VvFR).

Het onderwerp van regulering en cryptocurrency en dan met name ook in EU-perspectief, heeft sinds geruime tijd een enorme aantrekkingskracht op Marlinde. Al tijdens het schrijven van haar scriptie wist zij dat hierin haar toekomst lag. Marlinde heeft daarom heel bewust voor Watsonlaw gekozen. Hier krijgt zij de ruimte om aan de wieg van de ontwikkelingen te staan, de breedte op te zoeken en de diepte in te duiken. Dat maakt het mogelijk om niet alleen met de blik van een wetenschapper nieuwe ontwikkelingen te duiden en te onderzoeken, maar ook om oplossingen direct in de praktijk te brengen. Dat sprak haar ook aan in de aanpak van Watsonlaw. Het schakelen tussen het abstracte van de juridische kant en de meer hands-on-kant van de praktijk maakt het heel dynamisch. Ze vindt het interessant om waarde op meerdere manieren te creëren en cliënten te helpen om hun bedrijfsplannen binnen de huidige regulering mogelijk te maken. Zeker in deze tijd waarin ze in het cryptoteam van Watsonlaw heel dicht op de ontwikkelingen kan zitten. En dat in een hecht team waar ze zich nu al helemaal thuis voelt. Terecht wat ons betreft. Welkom in het team Marlinde!

Wil je meer weten over Marlinde? Bekijk dan haar pagina.