Een paar korte vragen aan onze nieuwe collega Rens Kattenbelt

Watsonlaw_Rens_Kattenbelt

Een paar korte vragen aan onze nieuwe collega Rens Kattenbelt

Sinds kort versterkt Rens Kattenbelt als juridisch medewerker ons cryptoteam. Een paar korte vragen aan onze nieuwe collega:

Hoe is je eerste werkweek bevallen?

‘Ik had verwacht aan de hand te worden genomen, maar werd eigenlijk direct op een positieve manier uitgedaagd. Ze lanceerden me als het ware in een concrete casus. “Lees je hierop in en maak dit stuk maar af”. Het ging om een advies aan een bedrijf dat bepaalde financiële diensten wilde verlenen. Dat was direct even zoeken, maar die vrijheid en ruimte die ik direct kreeg, vind ik heel prettig.’

Waarom heb jij gekozen voor Watsonlaw?

‘Ik heb graag veel eigen verantwoordelijkheid en zocht een fijne werkomgeving waar ruimte is voor ieders inbreng en voor creativiteit. Een werkomgeving waar de focus ligt op out-of-the-box durven denken en nieuwe wegen durven te bewandelen. Een kantoor waar tijd en aandacht is voor op-maat-gemaakte-oplossingen voor cliënten, vanzelfsprekend met een deugdelijke juridische onderbouwing. Precies dat ervaar ik bij Watsonlaw. Daarbij is het een heel fijn team met korte lijnen. Ik voelde me in ieder geval direct thuis.’

Waarom finance en meer specifiek blockchain en crypto?

‘Het financiële recht is eigenlijk in een stroomversnelling gekomen na de financiële crisis in 2008. Met steeds weer nieuwe regelgeving. Er zit nog steeds veel beweging in. Dat spreekt me aan. Om een wat nieuwer gebied te verkennen en je daar te ontplooien. De specifieke keuze voor crypto sluit daar natuurlijk mooi op aan. Het heeft heel veel potentie en mogelijkheden voor creativiteit en innovatie. Om de grenzen op te zoeken van wat juridisch haalbaar is. En om de brug tussen het recht en de snelle technologische ontwikkelingen te slaan.’

Wat is je stip op de horizon?

‘Ik ben graag in the lead. Mijn stip is een leading expert in blockchain en crypto te zijn, net zoals Willem-Jan Smits dat nu is.’

Meer weten over Rens? Bekijk zijn pagina.