Inspirerend seminar voor de bancaire praktijk

WatsonLaw_seminar

Inspirerend seminar voor de bancaire praktijk

Op 28 maart vond in de creatieve setting van de Verkadefabriek een inspirerend seminar plaats met als thema ‘de uitwinning van zakelijke zekerheden’. Op uitnodiging van Watson Law en Hekkelman Advocaten kwamen uit zowel de bancaire en notariële praktijk, als uit het bedrijfsleven experts bijeen om zich een dag lang te laten inspireren én uitdagen tijdens de verschillende interactieve kennissessies van gerenommeerde en vooraanstaande sprekers in het executierecht, zoals Mr. E (Egbert) Loesberg en Mr. A (Alexander) Steneker. 

De dag begon met een even prikkelende als controversiële aftrap van dagvoorzitter Anne-Marie Weersink: “Over 402 dagen komt er weer een recessie.”. Met deze opvallende quote uit het FD wist zij op treffende wijze de toon te zetten voor de middag, die bol stond van inspirerende visies, inzichten en actualiteiten, die het belang van het thema benadrukten. Tot laat in de namiddag kregen de genodigden in hoog tempo talrijke anekdotes uit de praktijk gepresenteerd, gelardeerd met relevante jurisprudentie en casussen. Ook was er volop ruimte voor reflectie en het stellen van vragen.

Aan de hand van diverse relevante en opvallende uitspraken van de Hoge Raad ging Maarten van Ingen van Watson Law vervolgens in op de vraag of uitwinning wel hetzelfde is als executie en of een verkoop door de curator wel kwalificeert als executie. Daarna wist Mr. dr. A. (Alexander) Steneker iedereen te boeien met een onderhoudend en energiek betoog rondom de nieuwe veilingvoorwaarden. Praktijk en theorie wisselden elkaar daarbij doeltreffend af, terwijl hij tevens dieper inging op voorwaardelijke gunning en de problemen die kunnen ontstaan tussen het tijdstip van gunning en levering. Daarna was het podium voor Mr. E. (Egbert) Loesberg, die een verhelderende update gaf over de executie van registergoederen. Daarbij wist hij aan de hand van een aantal aansprekende casussen een duidelijke link te leggen tussen de wetenschap en de praktijk. 

Het programma werd afgesloten door Franc Pommer van Hekkelman Advocaten. Hij nam het publiek mee op nu nog ontontgonnen gebied, door in zijn betoog dieper in te gaan op de vraag: “Wat kan de hypotheekhouder in het bestuursrecht op het moment dat hij geraakt wordt in een zakelijk recht?”  Over de kernboodschap van zijn verhaal kon hij duidelijk zijn: “We zitten aan de vooravond van het feit dat de hypotheekhouder echt iets kan gaan ondernemen vanuit het bestuursrecht.”, aldus Franc Pommer, die hiermee niet alleen een vernieuwende kijk op het thema met het publiek deelde, maar ook spannende nieuwe vragen opriep én hen volop stof tot nadenken meegaf. 

Tijdens de borrel is ook daar dus nog lang over nagepraat. Kortom, wordt vervolgd…

Tags: