Benjamin Fontani

Benjamin Fontani.

Benjamin werkt als juridisch medewerker bij Watsonlaw. Een bewuste keuze als onderdeel van de beroepsopleiding tot advocaat die hij in Parijs volgt. De komende maanden zal Benjamin zich toeleggen op een combinatie van financiële wet- en regelgeving met betrekking tot digitale activa en het strafrecht. Zo zal hij zich verder verdiepen in de uitvoering van antiwitwasregelgeving, die steeds belangrijker wordt voor spelers binnen het blockchain-ecosysteem.

 

Benjamin studeerde af aan de universiteit van Parijs binnen twee masters: Financial Law en Comparitive Business Law. Al heel vroeg ontwikkelde zich een sterke interesse in nieuwe technologieën en de juridische en sociale impact die deze met zich meebrengen. Beide masters gaven hem een uitgelezen kans om zich verder te verdiepen in regelgeving over digitale activa. Zo studeerde hij o.a af op “The legal qualification of Tokens in Initial Coin Offering, a comparative study of the French and US legal systems”. Daarnaast heeft Benjamin zich ook gespecialiseerd in het strafrecht en witteboordencriminaliteit door meer dan twee jaar als advocaat-stagiaire te werken op verschillende advocatentkantoren in Frankrijk. Benjamin is eveneens afgestudeerd aan de business school INSEAD.

 

Kenmerkend voor Benjamin is niet alleen zijn ongebreideld enthousiasme en nieuwsgierigheid om nieuw terrein te ontdekken. Hij is iemand die graag, door out of the box te denken, innovatieve antwoorden vindt. Maar bovenal is Benjamin een teamplayer met een positieve mindset. Voor hem is teamwork altijd de sleutel tot succes. Een mooie aanwinst voor ons cryptoteam dus het komende half jaar.

 

Meer weten over Benjamin? Bekijk zijn LinkedIn-profiel.

“Teamwork is de sleutel tot succes”

Expertises.

 

Branches.

  • Financiële markten
  • Technologie
Wil je weten wat Watsonlaw voor jouw onderneming kan betekenen? Neem gerust contact met ons op.