Blockchain, Smart Contracts & ICO’s/STO’s

Building
a framework
for growth
Our point
of view:

Here’s our point:
We can help your technology switch gears for you.

Het team van Watson Law is pionier in blockchain. Zo hebben we diepgaande kennis van alle juridische aspecten rondom ICO’s. Dankzij deze kennis maken we als legal advisor deel uit van diverse ICO-teams, die daarvan in elke fase van het project profiteren. Dus schakel je Watson Law als legal advisor voor je ICO-team in, dan kun je rekenen op een full-service aanpak. Logisch, want we delen hetzelfde doel: opschakelen om de opbrengst van de token sale te maximaliseren.

 

In de voorbereiding op de ICO zorgt Watson Law ervoor dat het project compliant is met geldende wet- en regelgeving. Belangrijke aspecten zijn bijvoorbeeld de vraag of er sprake is van een security (effect), correcte know-your-customer (KYC) en anti-money-laundering (AML) procedures en dat er volledige informatievoorziening is geregeld voor geïnteresseerden. Indien gewenst geeft Watson Law een legal opinion af over de juridische kwalificatie van de token. Daarnaast helpt Watson Law met het ontwikkelen van de best mogelijke token economics (tokenomics) voor het project.

 

Watson Law heeft een SAFT (simple agreement future tokens) ontwikkeld, speciaal voor gebruik vanuit Nederland. Met behulp van deze SAFT kunnen ICO-teams in een vroeg stadium seed funding of ICO bridge funding (vaak in de vorm van crypto) aantrekken om de kosten van de ICO te dekken. De door Watson Law ontwikkelde SAFT biedt ICO-teams een hoge mate van flexibiliteit en zekerheid. Indien gewenst neemt Watson Law het gehele onderhandelingsproces met potentiële investeerders op zich, zodat het ICO-team zich kan focussen op doorontwikkeling van het project.

 

De voor de pre-sale en ICO cruciale voorwaarden (ICO terms and conditions) worden door Watson Law opgesteld en specifiek afgestemd op de specificaties van het project. Daarnaast begeleidt Watson Law het team bij het uitwerken van de processen rondom white listing, KYC & AML, ICO smart contracts, privacy en exchange listing.

 

Wil je meer weten? Neem voor meer informatie neem contact op met Willem-Jan Smits of Camiel Vermeulen.

Het team van Watson Law is pionier in blockchain.